Ajax 0-6 Feyenoord, joukkueen historian suurin tappio

Äskettäin Eredivisien vahva ottelu herätti monien fanien huomion. Ajax hävisi vieraissa Feyenoordille 0-6, mikä teki ennätyksen liigan suurimmasta tappiosta joukkueen historiassa. Toistaiseksi tämän kauden kahdessa liigaottelussa Ajax on kärsinyt kaksinkertaisen tappion Feyenoordilta 0-4 ja 0-6.
Tässä pelissä AFC Ajax Vieraspelipaita pukeneet pelaajat tukahdutettiin täysin vastustajilta. Pelkästään ensimmäisellä puoliajalla Feyenoord johti 3-0. Vaikka valmentaja Vantskip teki kaksi vaihtoa toisella puoliajalla, tilanne kentällä ei muuttunut koskaan. Toisen puoliajan 56. ja 66. minuutilla Feyenoord teki 3 maalia peräkkäin. Molempien osapuolten laukausten määrä pelissä oli vieläkin käsittämättömämpi. Feyenoord laukoi 29 ja Ajax vain yhden laukauksen. Lopulta Ajax kärsi tuhoisan tappion 0-6. Tämä oli myös Ajaxin ja Feyenoordin suurin tappioennätys virallisessa ottelussa.
Ajax on voittanut Eredivisien mestaruuden 36 kertaa. Feyenoord Paita ovat myös esiintyneet Eredivisien mestaruuspalkintokorokkeella 16 kertaa. Molemmat joukkueet ovat Eredivisien vanhoja ja voimakkaita joukkueita. Molemmat osapuolet olivat pitkään suoria kilpailijoita Eredivisie-mestaruudesta. Mutta viime kaudella Ajaxin suorituskyky ei ole ollut ihanteellinen, ja se on jäänyt ilman liigan mestaruutta kolmea peräkkäistä kautta. Tämän kauden suorituskyky on saavuttanut pohjan, tällä hetkellä sijoittuen kuudenneksi sijoituksessa, 33 pisteen päässä johtavasta PSV:stä ja 7 pisteen päässä Euroopan sotaan pääsystä.